ČITAV PUK UKRAJINSKE ARMIJE SE PREDAO Ruski general otkrio nove informacije - evo u kom pravcu ide OFANZIVA (VIDEO)
Foto: sof.mil.gov.ua

Formacije LNR i DNR su uz podršku Oružanih snaga Rusije povratile su nova naselja od ukrajinskih trupa, saopštio je novinarima portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

- U protekla 24 časa grupa trupa Luganske Narodne Republike su uz vatrenu podršku Oružanih snaga Rusije izvele uspešne ofanzivne operacije i uspostavile kontrolu nad naseljima Novoahtirka, Smoljaninovo i Stanično-Lugansko. Napredovanje duboko u odbranu od početka ofanzivne operacije iznosilo je 52 kilometra - precizirao je Konašenkov.

Konašenkov je naveo da je "grupa trupa Donjecke Narodne Republike nastavila ofanzivu u pravcu Petrovsko, napredujući još 12 kilometara, pod kontrolu su uzeti Pavlopolj i Piščevik".

Prema njegovim rečima, ruska vojska uništila je 975 objekata vojne infrastrukture Ukrajine.

- Među njima su 23 komandna mesta i komunikacioni centar Oružanih snaga Ukrajine, tri radarska punkta, 31 protivvazdušni raketni sistem S-300, "Buk M-1" i "Osa" i 48 radarskih stanica. Oboreno je osam borbenih aviona i sedam helikoptera, 11 bespilotnih letelica i dve taktičke rakete "Točka-U" - dodao je Konašenkov.

Takođe su uništena 223 tenka i druga borbena oklopna vozila, 28 aviona (na zemlji), 39 višecevnih raketnih sistema, 86 topova i minobacača poljske artiljerije i 143 jedinice specijalne vojne automobilske tehnike.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading