RAT U UKRAJINI Srđa Trifković - Putin za sva vremena okončao ambicije Kijeva o pridruživanju NATO
Foto: Ilustracija

Na isti način je, podseća Trifković, Kremlj intervencijom u Južnoj Osetiji i Abhaziji spriječio ulazak Gruzije u Severnoatlantski pakt.

Zapad podsticao Ukrajince i Albance da krše međunarodne obaveze

Krajnje je licemerno kada se Zapad povodom situacije u Ukrajini poziva na poštovanje međunarodnog prava i Minskog sporazuma. Trifković podseća da su zapadni centri moći podsticali Ukrajince da ne primenjuju odredbe Minskog sporazuma, na isti način kao što „sugerisali“ Albancima da se ne drže Briselskog sporazuma, odnosno Bošnjacima da krše Dejtonski mirovni sporazum na račun Republike Srpske.

- Sedam godina od njegovog potpisivanja Ukrajina i dalje odbacuje klauzule koje predviđaju visok stepen autonomije za istočne oblasti. Postoji tačna paralela između albanske strane koja je nepremna za ispunjavanje Briselskih sporazuma i ukrajinske strane koja je uz podsticaj Zapada ključne aspekte Minskih sporazuma ne priznaje. Maltene je izlišno praviti poređenje između Ukrajine i Kosova i Metohije, jer su ona više nego očigledna, kada Ursula fon der Lajen ili drugi funkcioneri EU ili američki govore o kršenju međunarodnog prava i suvereniteta i teritorijalnog integriteta- zaključio je Trifković.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading