"ZA JEDAN DAN ĆE SVE BITI GOTOVO!" Ramzan Kadirov se nije šalio: Čečeni će ući u Ukrajinu kao nož u puter!
Sajt predsednika Rusije

Igor Korotčenko je za emisiju "60 minuta" rekao da ukrajinska vojska neće izdržati ni dan u borbi sa čečenskim specijalcima.

Ekspert je podsetio da je dan ranije šef Čečenije na konferenciji za novinare u Groznom upozorio Ukrajinu zbog mogućeg razmeštanja vojnih baza NATO-a na njenoj teritoriji. Kadirov je rekao da Rusija neće dozvoliti da se to dogodi i da će oštro odgovoriti na takvu pretnju, a njena lojalna pešadija, odnosno čečenski specijalci, biće na čelu napada.

- Želeo bih da poručim Kijevu da ozbiljno shvati reči šefa Čečenije Ramzana Kadirova. Ako se nešto desilo, ako Zelenski napravi fatalnu grešku za sebe, Kadirovljevi specijalci će ući u Ukrajinu kao nož u puter. Ukrajinska vojska neće izdržati više od jednog dana. Reči koje su izgovorene nisu vojno-politička bravura, već reči ozbiljnog čoveka, pa bih vam savetovao da poslušate upozorenje šefa Čečenije - obratio se vojni ekspert ukrajinskim vlastima.

Korotčenko je dodao da o sudbini Ukrajine donekle mogu da odluče predstojeći razgovori Rusije i SAD o bezbednosnim garancijama i širenju NATO-a na istok.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Zoran Ristić

29.12.2021 09:18

Fašisti koji su pobegli iz Nemačke posle II Svetskog rata otišli su uglavnom u SAD koja je ipak nastala od kriminalaca iz Velike Britanije. Može se slobodno zaključiti da je američko-britansko-nemaćki fašizam sada na sceni i može dovesti do katastrofe kao u prošlosti. Slobodan svet na svim stranama treba dobro da razmisli o tome?