Ubistvo, uviđaj, mesto zločina, policija
E-stock/Miloš Rafailović
Ubistvo, uviđaj, mesto zločina, policija

E-stock/Miloš Rafailović

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Kada su se ujutru probudili, policajci nisu ni zamišljali da će im se tog dana dogoditi nešto što nisu doživeli za čitavu karijeru.

Naime, žena iz jedne zgrade u gradu Bronks pozvala je policiju jer se njen sin potukao sa drugarom. Policija je posle nekoliko minuta došla na lice mesta, ali su mladići prestali da se tuku i gospođa koja je pozvala organe reda, rekla im je da nema potrebe da intervenišu jer se sve smirilo.

Međutim, tek onda je usledila drama...

Pošto su policajci procenili da nema razloga bilo koga da hapse, krenuli su da napuste zgradu, ali komšije koje su izašle u hodnik, dobacivle su im, nazivavši ih svakakvim pogrdnim imenima.

"Šta radite ove, pi*ke jedne", "popušite mi ku*ac, kopilad", "Izlazite napolje, je*eni retardi", bili su samo neki od povika kojima su policajci bili izloženi od nekoliko ljudi, inače komšija žene koja je pozvala policiju.

Nikom nije jasno, ali policajci nisu reagovali već su istrpeli uvrede i napustili zgradu, piše "Dejli mejl".

- Tužno, ovo je rezultat dugogodišnjeg pokušaja demonizacije policajaca. Zbog lažnih objava i kreiranja javnog mnjenja koje se zasniva na lažnim tvrdnjama o policiji, kolege se suočavaju sa svakakvim stvarima na terenu - rekao je Patrik Linč, predsednik Policijske patrolne asocijacije.