zakopali živu bebu, policija je otkopavala osam sati
Printscreen: Youtube
zakopali živu bebu, policija je otkopavala osam sati

Printscreen: Youtube

Zakopali živu bebu, policija je otkopavala osam sati, Foto: Printscreen: Youtube

Dva policajca poslata su da otkopaju improvizovanu grobnicu, kako bi se dete pravilno sahranilo. Očekujući da pronađu maleni leš, oni su rukama uklanjali prašinu, a onda su začuli kako nešto iz zemlje cvili.

Devojčica se, prljava od zemlje i i dalje prikačena za svoju pupčanu vrpcu, borila da diše nakon što je osam sati provela zakopana u zemlji. Policija ju je odmah odnela u bolnicu, gde su lekari pročistili njene disajne puteve i dali joj kiseonik.

Rezultati sa intenzivne nege kažu da beba dobro napreduje, s obzirom na težak početak njenog života.

Policiji je te večeri bio upućen anonimni poziv da smrt novorođenčeta nije na adekvatan način prijavljena vlastima.

Oni su prvo posetili kuću bebine porodice u Kanarani u zapadnom Brazilu, gde su saznali da je majka deteta Brazilka indijanskog porekla, stara svega 15 godina.

Mlada majka rekla je kako je bila sama u kupatilu kada je osetila kontrakcije. Beba je, kako ona tvrdi, vrlo brzo izašla, ispala na pod i pala na glavu. Kako nije plakala, bebina prabaka (57) poverovala je da je dete mrtvo.

Žena se branila time da je ispoštovala tradiciju svoga plemena, te da je devojčicu zavila u tkaninu i zakopala u dvorištu. Uverena u ispravnost svog postupka, porodica nije oklevala da policiji pokaže „grob", koja svakako nije očekivala da dete pronađe živo.

Majka tinejdžerka takođe je primljena u bolnicu zbog komplikacija usred njene trudnoće, dok je prabaka uhapšena uz optužbe za pokušaj ubistva, piše Dejli mejl.