Donald Tramp
Printscreen
Donald Tramp

Printscreen

Donald Tramp, Foto: Printscreen

* Američki predsednik Donald Tramp pokrenuo lov na špijuna iz sopstvenih redova

* Traži ko je odao informacije o njegovom telefonskom razgovoru sa ukrajinskim kolegom Zelenskim

* Krenuo lov na veštice

Američki predsednik Donald Tramp rekao je danas svom osoblju da želi da zna ko je "uzbunjivaču" dao informacije o njegovom telefonskom razgovoru sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim, ističući da je ta osoba "skoro špijun", javlja Njujork tajms.

Moskva će oštro odgovoriti na odluku SAD! Već smo navikli na ovakve manire - Bezobrazluk se ne sme trpeti!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 26.09.2019. 08:37 Lavrov je pojasnio i da će Moskva pronaći način da adekvatno odgovori Sergej Lavrov, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da će Moskva oštro odgovoriti na odluku SAD da ne izda vize jednom delu ruske delegacije koja je trebalo da učestvuje na zasedanju Generalne skupštine UN u Njujorku.

 

Tramp je rekao da je onaj ko je dao informacije o njegovom telefonskom razgovoru "skoro špijun" i da se "u stara vremena" sa špijunima drugačije postupalo, prenosi njujorški list, pozivajući se na neimenovani izvor koji je upoznat sa Trampovim komentarima, prenosi Rojters.

Nakon što je neimenovani uzbunjivač izneo da je Tramp u telefonskom razgovoru od Zelenskog tražio da istraži sina protivkandidata na predsedničkim izborima Džozefa Bajdena, samo nekoliko dana nakon što je zamrznuo vojnu pomoć Ukrajini od skoro 400 miliona evra, američki Kongres pokrenuo je istragu o tome da li američki predsednik treba da bude opozvan.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Istraga treba da utvrdi da li je Tramp zloupotrebio položaj tako što je tražio stranu pomoć kako bi naškodio rivalu.

Tramp je izjavio da nije učinio ništa loše i da je u toku "najveći lov na veštice u istoriji".

Zelenski je rekao da ne želi da se meša u američku politiku i da ga je jedina osoba koja može da utiče na njega njegov šestogodišnji sin. 

BONUS VIDEO: Skiper peva na Tari