Mala Meri umrla od neuhranjenosti
Facebook/printscreen
Mala Meri umrla od neuhranjenosti

Facebook/printscreen

Mala Meri umrla od neuhranjenosti, Foto: Facebook/printscreen

Set Velč i Tatjana Fusari iz Mičigena optuženi su da su ubili svoju desetomesečnu bebu, pošto su neuhranjeno i dehidrirano dete odbili da odvedu kod lekara jer se to kosi sa njihovim verskim uverenjima!

Set je prošlog petka pozvao Hitnu pomoć i rekao da je svoju desetomesečnu ćerkicu Meri pronašao mrtvu u krevecu. Po dolasku na lice mesta, lekari su ugledali beživotno telo deteta sa upalim okicama i obrazima. Odmah je naređena obdukcija koja je pokazala da je dete umrlo usred neuhranjenosti i dehidracije, a policija je odmah privela roditelje.

Nakon saslušanja, njima je određen pritvor, a potom je protiv njih podignuta optužnica za ubistvo, zbog koje im preti doživotna robija, bez mogućnosti puštanja na slobodu. U trenutku dok su slušali detalje optužnice Tatjana je počela nekontrolisano da plače, dok je Set u neverici razjapio usta, šokiran i uvređen!

Kako prenose svetski mediji Set i Tatjana su od ranije poznati policiji i Socijalnoj službi, jer su ih ranije komšije prijavile zbog toga što odbijaju da vakcinišu svoje dvoje starije dece koja imaju dve, odnosno četiri godine. Kako se navodi, mala Meri takođe nije primila nijednu vakcinu od rođenja.

Set je bio poznat po svojim radikalnim uverenjima i često je na Fejsbuku pisao statuse u kojima savetuje roditelje da ne vakcinišu decu i da ih ne vode kod lekara jer "oni nemaju pojma".

Socijalna služba preuzela je brigu o drugo dvoje dece, a prema nezvaničnim informacijama, Tatjana je trudna sa četvrtim detetom.

Tatjana i Set će se ponovo naći pred sudom 20. avgusta.

Komentari (1)

Hebale vas vakcine

08.08.2018 12:52

To što nije primila vakcinu naročito je pogubno delovalo, inače bi beba preživela. Svaka prilika je da učačkate vakcinu kao nešto spasonosno. Zar nemate ni malo stida da tako pišete?