Vladimir Putin
EPA/Alexei Nikolsky
Vladimir Putin

EPA/Alexei Nikolsky

Vladimir Putin, Foto: EPA/Alexei Nikolsky

Rusija očekuje da će do tog susreta ipak doći, rekao je Putin, dodajući da će Moskva raditi na tome da se pozicije dve zemlje približe.

"Nadamo se da će dijalog biti ponovo pokrenut, da će se nastaviti i da će sastanak biti održan. Bez tog sastanka teško možemo očekivati znatan napredak što se tiče rešavanja izuzetno važnih pitanja, ne samo regionalnih, već mislim i svetskih. Svi zajedno ćemo raditi na približavanju pozicija SAD i Severne Koreje", naveo je Putin, prenosi Tass.

On je to rekao u Sankt Peterburgu posle razgovora sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom koji je ukazao da međunarodna zajednica treba da podrži proces smanjenja tenzija na Korejskom poluostrvu.

"Želeo bih da se taj proces, započet da bi se smanjile tenzije u regionu i započeo proces denuklearizacije, nastavi", dodao je Makron.

Tramp je ranije danas otkazao samit sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom, koji je trebalo da bude održan 12. juna u Singapuru.

U saopštenju Bele kuće navedeno je da je Tramp otkazao samit sa Kimom zbog "ogromnog besa i otvorenog neprijateljskog stava u Kimovom nedavnom saopštenju", prenela je agencija Rojters.

"Radovao sam se unapred što ću da budem tamo sa Vama. Na žalost, zbog ogromnog besa i otvorenog neprijateljstva prikazanog u najnovijoj izjavi, smatram da je neprimereno, u ovom trenutku, da se održi ovaj dugo planirani sastanak", napisao je Tramp u pismu severnokorejskom lideru.

"Vi govorite o Vašoj nuklearnoj sposobnosti, ali naša je tako masivna i moćna da molim Boga da nikada ne bude upotrebljena", napisao je, između ostalog, Tramp.