Severna Koreja
Profimedia
Vladimir Putin

EPA-EFE/Aleksey Nikolski

Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/Aleksey Nikolski

Navodi se da je Putin poručio da bi "puna denuklearizacija Severne Koreje" trebalo da uključuje davanje "garancija Severnoj Koreji za poštovanje njihovog suvereniteta i nepovredivosti".

"Ukoliko se ne ponašate agresivno i ne pritiskate Severnu Koreju u ćošak, rezultat koji nam je potreban biće postignut brže nego što bi mnogi mislili i uz manju cenu", rekao je Putin.

On je podsetio da se Rusija graniči sa Severnom Korejom i da je rešenje tenzija "od kritične važnosti, posebno kada je situacija na ivici rata".

Američki predsednik Donald Tramp saopštio je ranije danas da SAD ražgovaraju sa Severnom Korejom i dodao da, iako je samit sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom otkazan, ipak i dalje moguće njegovo održavanje 12. juna u Singapuru.

On je novinarima poručio da "svi igraju igre", a na pitanje o samitu je odgovorio rekavši da čeka da vidi šta će se događati i da je prvobitni datum i dalje u igri.

Tramp se novinarima obratio pre polaska na ceremoniju u Mornaričkoj akademiji, naglasivši da obe strane žele da se samit dogodi.

"Oni baš žele da to urade, mi to želimo da uradimo", rekao je Tramp, prenosi AP.

Tramp se juče povukao iz samita sa Kimom, međutim, ostavio je mogućnost da će se samit ipak dogoditi.

Komentari (1)

Цицка

26.05.2018 09:23

А бре бата Путине млак си а ваљда и знаш са ким имаш посла, неће да ми објаве коментар са дувањем ветра, ево га сличан, припазите само на коју страну дува ветар , прави ветар , ако иде на лево и десно бациће бомбу на Северну Кореју па да једним ударцем и ви добијете ако дува доле на југ можда и неће али ни то им није од значаја јер у својим походима не бренују никога па ни савезнике, рећиће им ако би ови којим случајем припупитали" АЛО зашто на нас ми смо савезници ", рекли би па Северна Кореја