Turska vojska
Twitter/Youtube/Printscreen
Turska vojska, Foto: Twitter/Youtube/Printscreen

Tenkovi turske vojske krenuli su u prodor prema gradu Najrabu koji se nalazi na putu prema oslobođenom sirijskom gradu Sarakibu.

Vozila turske armije kreću se prema istočnim delovima Idliba u nameri da povrate izgubljene teritorije i autoput M-5.

Snage Sirijske nacionalne armije (SNA) granatirale su položaje sirijske vojske u južnom Idlibu. Za to vreme su ruski avioni bombardovali periferiju grada Najraba u Idlibu, u kombinaciji sa sirijskim raketnim i artiljerijskim granatiranjem položaja džihadista.

Na osi Najrab u Idlibu oborene su dve bespilotne letilice Asadovih snaga. Pobunjenici i džihadisti proslavljaju vojnu operaciju ka položajima pro-Asadovih snaga u Najrabu na istoku Idliba.

Tokom dana je oboren i ruski izviđački avion u oblasti između Najraba i Sarmina. Turska artiljerija i lanseri raketa gađali su područje u blizini sela Najrab u Idlibu.

Žestoki sukobi između pobunjeničkih (džihadističkih) frakcija i Asadovih snaga u gradu Najrab, na istoku pokrajine Idlib još uvek su u toku.

Prema nekim informacijama, džihadisti i turski vojnici za sobom ostavljaju haos, ubijaju sve koje zarobe. Niko nije siguran, naročito su u opasnosti ruski i sirijski vojnici, nikako ne smeju da padnu u ruke Erdoganovim ekstremistima, u suprotnom mogu biti mučeni do smrti i ubijeni.

 

Komentari (4)

deda

21.02.2020 13:29

I Srbe su 500 godina klali pa nastavljaju tradiciju u Siriji.Clanovi NATOA niko nista ne preduzima jer i ostali nisu bolji ,fasisti ostaju fasisti.

Pesterac

21.02.2020 19:24

@deda - Gospodine deda. Da su vas klali kako vi navodite zar bi ostao ijedan Srbin na Balkanu,Srbiji gde god????O cemu vi to pricate???? Klali vas a jurite u Tursku na more... pa zasto idete onda!!??? Svabe su vas vise pobile za 5 god rata nego Turci za skoro 600godina. O cemu to pricate

sara

21.02.2020 13:29

Eto greške, što Rusija prodaje oružje Erdoganu!!!. Turci su zlotvori!!!.

djole

21.02.2020 15:40

Koga Kinezi hrane i Rusi brane...neće dočekati da zora svane!