Hapšenje Stormi Danijels
Associated Press
Hapšenje Stormi Danijels

Associated Press

Ilustracija: Associated Press

Ruskinja Marija Butina, koja živi u Vašingtonu, uhapšena je i optužena za zaveru s ciljem da deluje kao agent ruske vlade dok je razvijala odnose sa američkim građanima i infiltrirala se u političke grupe, saopštilo je danas Ministarstvo pravde SAD.

Butina (29) je navodno radila pod kontrolom neimenovanog visokog zvaničnika u ruskoj vladi koji je pod sankcijama Službe za kontrolu stranih aktiva američkog Ministarstva finansija, stoji u saopštenju, prenosi Rojters.

"Butina je optužena za udruživanje u cilju rada kao agent strane zemlje", saopštilo je Ministarstvo pravde SAD.

Na osnovu njihovog prikaza situacije, ona je uhapšena juče, a razvijala je spone sa američkim građanima i infiltrirala se u političke grupacije. 

Marija Butina je uhapšena u nedelju i naloženo je da ostane u pritvoru do saslušanja, koje je zakazano za sredu, dodaje se u saopštenju.

Ovo je izuzetno čudan momenat za ovakav incident zato što se baš sada američki predsednik Donald Tramp nalazi u poseti Evropi gde je razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Kako se spekuliše, Tramp i Putin su se iza zatvorenih vrata dogovorili da Sorošu i prethodnoj američkoj administraciji u Evropi stanu na rep, tako da ovaj najnoviji incident u Vašingtonu može da bude povezan sa tim. 

Tramp je pre dan pre susreta sa Putinom izjavio da sa nestrpljenjem čeka sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, iako je svestan da kakav god da bude rezultat on neće zadovoljiti njegove protivnike.

„Krećem za Helsinki, Finsku, očekujem sa nestrpljenjem sastanak sa predsednikom Putinom sutra. Nažalost, šta god da uradim na samitu, čak i da mi predaju veliki grad Moskvu kao zamenu za sve grehe i zlo koje je Rusija napravila tokom mnogo godina, u povratku ću biti dočekan sa kritikom da je to nedovoljno i da je trebalo da dobijem još i Sankt Peterburg“, napisao je Tramp na Tviteru.

Komentari (1)

Deda

17.07.2018 09:00

Opozicija jhe svugde ista na sreću mi je nemamo !