Orgazam, seks
Shutterstock, ilustracija

Problemi su započeli, prema Rejtmanu, u proleće 2012. godine, pre nego što je službeno započeo da studira. Profesorka Ronel pozvala ga je da ode s njom u Pariz na nekoliko dana. Prvog dana tražila je da joj čita poeziju u njenoj spavaćoj sobi za vreme popodnevnog odmora. Bilo mu je to čudno, kazao je istražiteljima, ali nije želeo da pravi scenu. Ali, tada ga je povukla u krevet.

- Stavila je moje ruke na svoja prsa, i pritiskala svoju stražnjicu o moje prepone. Ljubila me, ljubila moje ruke, moj torzo - ispričao je Rejtman i dodao da se te večeri odigrala slična scena. Sledećeg jutra, tvrdi, kazao joj je da sinoćnji događaj nije bio u redu.

U vreme uragana Sendi 2012. godine, Ronel se pojavila u njegovom stanu jer je kod nje nestalo struje. On je kazao da ga je, usprkos njegovim primedbama, uverila da bi oboje mogli da spavaju u njegovom krevetu. Kad su legli zajedno, dirala ga je i ljubila svake noći gotovo nedelju dana.

Te navode Ronel je negirala preko advokata, i rekla da je ostala kod njega samo dve noći nakon uragana, i to na Rejtmanov poziv.

Ipak, istraga je utvrdila je da je Ronel odgovorna za fizičko i verbalno seksualno uznemiravanje i da je njeno ponašanje bilo "dovoljno uticajno da promeni uslove Rejtmanovog studenstskog okruženja". Ronel je susprendovana sa Univerziteta već naredne akademske godine, piše "Njujork tajms".

Rejtman je naveo da ga je seksualno zlostavljala tri godine, obasipajući ga mejlovima u kojima mu se obraćala sa "moj najobožavaniji", "slatka umiljata beba", kok-er španijel" i "moj zapanjujući i prekrasni Nimrod", prenosi "Jutarnji list".