Bejzbol palica
Twitter

Kako piše "Vostok tudej", srpski građevinci su radili na izgradnji gasovoda "Snaga Sibira".

Naftna bušotina Sibir Aljaska

Shutterstock

Naftna bušotina Sibir, Foto: Shutterstock

Mlađu muškarci koji su ih pretukli dobili su kazne od jedne do tri godine kazne zatvora zbog nanošenja telesnih povreda i huliganskog ponašanja zasnovanog na nacionalnog mržnji, kako je rečeno iz kancelarije tužioca Amurskog okruga.

Incident se dogodio 20. avgusta 2017. godine, kada su stanovnici Svodonenskog čuli za navodno silovanje njihovog zemljaka, a kako se preneo glas, krivično delo su navodno počinili državljani Srbije. Prema navodima medija, radilo se o mlađem muškarcu.

Iako nije bilo potvrde da se incident dogodio, jedan meštanin je odlučio da se osveti pa je okupio grupu od šest ljudi.

- Naoružani drvenim i aluminijumskim palicama i elektro-šokerima, ušli su u automobil i dovezli se do hostela gde su videli dvojicu srpskih državaljana, koje nisu poznavali i koje su prebili. Kada su ušli u hotel počeli su da viču i dobacuju uvrede stranim državljanima. Nogom su razvalili vrata sobe u kojoj su bila trojica muškaraca, a kada su saznali da su Srbi počeli su da ih tuku palicama i šokerima i naneli im telesne povrede. Nakon tuče su izašli i videli još jednog Srbina koji je prebijen ležao kod ulaza - saopšteno je iz kancelarije tužioca.

Sud je grupu napasnika osudio na ukupno 20 godina zatvora.

Ruski mediji pisali su 2017. godine da je došlo do masovne tuče lokalnog stanovništva i stranih radnika. Svedoci su tada ispričali da su se meštani svetili zbog silovanja mlađeg muškarca, ali je policija negirala tu informaciju, navodi "Vostok tudej".