Sirijske zastave na severu zemlje
Twitter/Printscreen
Sirijske zastave na severu zemlje, Foto: Twitter/Printscreen

 

Veliki obrt na severu Sirije. Jučerašnji sastanak sirijskih i kurdskih predstavnika u ruskoj vojnoj bazi Hmejmim urodio je plodom.

Kurdske Sirijske demokratske snage (SDF) i Jedinice narodne zaštite (YPG) nisu imali drugi izbor nego da se stave na raspolaganje Damasku. 

Pročitajte još:

Američki predsednik Donald Tramp je povukao trupe iz zemlje i prema najnovijim informacijama dao zeleno svetlo Asadu i vladinim snagama da zaštite Kurde od najnovije turske invazije.

Potpuna euforija i slavlje na ulicama! Turcima klecaju kolena, nisu slutili na ovakav obrt! (VIDEO)

AUTOR: Alo/V.M. DATUM I VREME: 14.10.2019. 21:34 Ludilo na severu Sirije. Slavlje sirijskih vojnika, Foto: Youtube/Printscreen * Sirijska arapska vojska (SAA) ušla je u strateški grad Al-Tabka u provinciji Al-Raka * To je učinjeno prvi put otkako je grad bio pod kontrolom Islamske države 2014.

U pokrajinama Raka, Alepo i Hasaka vlada euforija među stanovništvom jer dolazi spas iz Damaska.

 

Zavijorile su se sirijske državne zastave, gde su se ranije nalazile kurdske i zastave tzv. kalifata, pre njih.

Dao mu zeleno svetlo da udari na Turke i zaštiti Kurde!

AUTOR: Alo.rs/A.M. DATUM I VREME: 14.10.2019. 21:37 Bukti novi rat Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP * Američki predsednik Donald Tramp ponovo se dotakao Sirije * Sa dva svoja nova tvita izazvao je buru na ovoj društvenoj mreži * Ponovio je da je Bašar al Asad dužan da zaštiti Kurde, a ne Amerika i da je za njega svako dobrodošao pa čak i Napoleon Američki predsednik Donald Tramp večeras se ponovo oglasio na Tviteru povodom Turskog napada na sever Sirije i sa dva svoja nova posta odmah izazvao skandal.

Sirijske snage sada nadiru preko Eufrata prema gradovima Kobaniju i onim osvojenim od strane turskih snaga i militanata - Tal Abijad, Ras al Ajnu (koji nije pao u turske ruke, ali je opkoljen i vode se žestoke borbe).

BONUS VIDEO: Rada Trajković moli Aljbina Kurtija da se pomire

 

Komentari (1)

Da su imali

17.10.2019 09:18

Mozga i poštenja, nisu trebali ni počinjati, nahuškale ih US protiv svoje države i ostavile na cedilu, a štete neizmerneeee.