Usamljena žena Tužna devojka Depresija Usamljenost Tuga
Shutterstock
Ana i Samanta

Youtube printscreen

Ana i Samanta, Foto: Youtube printscreen

Ana Border odrasla je u Parizu i završila je dizajn u Londonu. Živela je kao srećno i bezbrižno dete, ni ne sluteći da će joj se život preokrenuti preko noći.

Dok je sedela u autobusu jednog decembarskog popodneva 2012. godine, stigla joj je poruka od prijatelja, link sa Jutjuba.

"Otvorila sam link i pomislila, ko me je to snimao i postavio snimak na Jutjub, a onda sam se ukočila od šoka. Shvatila sam da to nisam ja, ali da je ta devojka sa snimka gotovo identična kao ja!", priseća se Ana kako je sve počelo.

Ana je odmah proverila opis video snimka, ali nije mogla da pronađe ništa, pa se samo nasmejala i isključila Jutjub i potpuno zaboravila na sve.

Mesec dana kasnije, isti prijatelj joj je poslao novi link, u pitanju je bio trejler za film, a u njemu opet devojka koja je ista ona, tad je Ana postala sumnjičava.

Ovog puta je saznala da se devojka koja mnogo liči na nju zove Samanta Futerman, da je glumica i da živi u Americi. Ana nije imala mira, počela je da pretražuje internet. Uskoro je saznala da su čak i rođene istog dana, a onda je klupko počelo da se odmotava.

Usvojitelji ostali u šoku

Kada su prvi put saznali, i Anini i Samantini usvojitelji su ostali u šoku. Naime, oni su bili ubeđeni da su i Ana i Samanta bile jedinice. Niko im nikada nije rekao da su bliznakinje, niti je to bilo gde navedeno u papirima.

"U početku su bili zbunjeni, šokirani, ali su sada oduševljeni", kažu sestre.

Samanta kaže da je njena mama plakala.

"Rekla je da je znala da nas je dve, da bi nas obe usvojila."

"Krenula sam dalje da istražujem i saznala sam da je rođena u istom gradu u Južnoj Koreji gde i ja, gde sam i data na usvajanje... Tada sam odlučila da je kontaktiram putem Fejsbuka", kaže Ana.

Tada je u šoku ostala Samanta.

"Stigao mi je zahtev za prijateljstvo, a onda poruka OD MENE SAME", priseća se Samanta sa osmehom i dodaje da joj je bilo potrebno nekoliko dana da odgovori na poruku.

Reč po reč Ana i Samanta su krenule da kopaju po svojoj prošlosti. Jedan zaključak je vodio drugom i na kraju su obe shvatile da su ustvari jednojajčane bliznakinje koje su date na usvajanje kada su bile bebe! Ana je odrastala u Parizu, a Samanta u američkoj porodici sa još trojicom "braće".

Iste jamice na obrazima, činjenica da mrze šargarepu i još mnogo šta nateralo ih je da u jednom trenutku odrade DNK analizu, koja je, kao što su i pretpostavljale, potvrdila da su bliznakinje!

"Sećam se kada smo prvi put pričale putem Skajpa, umesto nekoliko minuta pričale smo satima, kao da se oduvek poznajemo", kaže Samanta.

A onda su pre nekoliko godina konačno i srele. Obe kažu da su bile prestravljene tog trenutka i da nisu znale kako da reaguju.

"Kada je stala ispred mene, samo sam je ćušnula prstom", kaže nasmejana Ana.

Od tada su postale nerazdvojne, a odlučile su i da snime dokumentarni film o svom životu, koji bi trebalo da bude završen sledeće godine.

"Sve ovo nas je inspirisalo da budemo jače, i da svoju priču podelimo sa svetom", kaže Samanta.

Obe se slažu da su čitav život, s obzirom da su znale da su usvojene, priželjkivale da upoznaju nekog svog, koji ima njihovu krv.

Bliznakinje su pokušale i da pronađu svoju biološku majku, ali im je rečeno da je ona izričito tražila u domu da je nikad više ne kontaktiraju.

"Ako ikad bude želela da nas upozna, mi smo voljne, bićemo tu", rekle su sestre.

Zbog obaveza i dalje žive na različitim kontinentima, ali sada razmene bar 20 poruka svakog dana. 

"Zbog vremenske razlike svako jutro nas budi poruka one druge. Kako je lepo znati da negde imaš nekog svog, ko te čuva i dok ti spavaš", kažu sestre.

Komentari (1)

Ivan T

06.08.2018 19:46

Prelepa priča. .Nešto lepo i normalno da se pročita.