mama i beba
Shutterstock
mama i beba

Shutterstock

mama i beba, Foto: Shutterstock

Petnaestomesečni Muhamed Sanaulah iz Badina u Pakistanu pati od retkog stanja, poznatog kao hidrocefalus, koje izaziva stvaranje tečnosti unutar lobanje.

To je dovelo do toga da mu glava poraste na nenormalnu veličinu, ostavljajući ga nepokretnim i nesposobnim da jede i spava. Muhamedovi roditelji kažu da ljudi iz sela loše postupaju prema njihovom sinu, zbog čega veoma brinu o njegovoj budućnosti.

Iako je Muhamed imao operaciju ubrzo nakon što je rođen, njegovo stanje se nedavno pogoršalo, pa su se roditelji sa njim vratili u bolnicu udaljenu skoro 200 kilometara. Ipak, tamo su im rekli da Muhamed nije dovoljno zdrav za operaciju, jer ima infekciju na plućima.

Muhamedova majka Kiran Šedi (39), koja ima i četiri ćerke, je rekla da je Sanaulah rođen kao normalno dete. „Bili smo veoma srećni što nas je, nakon 18 godina braka, Bog blagoslovio sinom“, rekla je ona.

Ipak, sreća je trajala svega nekoliko nedelja. Nakon tri ili četiri nedelje bebina glava je počela da raste nenormalnom brzinom.

„On je neprekidno plakao i nije mogao da spava. Doveli smo ga u bolnicu u Badinu, ali lekari su nam savetovali da ga odnesemo u bolju bolnicu u Karačiju. Upozorili su nas čak i da bi bilo kakvo odlaganje moglo biti fatalno za njega“, priča Kiran. Očajni roditelji odvezli su ga u Karačiju gde je Sanaulah operisan, a tečnost iz glave je usmerena u druge delove njegovog tela.

Do prošlog meseca njegovo stanje je ostalo stabilno, ali je tada glava počela ponovo da otiče. Pre nove operacije dečaku treba sanirati infekciju grudnog koša. Uprkos Muhamedovom lošem zdravlju, njegovi roditelji su optimistični i nadaju se da će im sin biti izlečen.

 

Tagovi