Protest Gaza
Tanjug/AP
Protest Gaza

Tanjug/AP

Protest Gaza, Foto: Tanjug/AP

Geit je odluku SAD da prebace ambasadu u Jerusalim nazvao "očiglednim kršenjem međunarodnog prava", prenela je egipatska novinska agencija MENA.

"Pad palestinskih mučenika od metaka izraelske okupacije mora da oglasi zvono za uzbunu u svim državama, koja ne nalaze ništa loše u nemoralnom i nelegalnom stavu, kojem svedočimo", rekao je Geit.

Geit smatra da američka administracija ne shvata stvarne posledice odluke da premesti ambasadu u Jerusalim, preneo je Rojters.

Arapska liga održaće u sredu sastanak na nivou stalnih predstavnika "kako bi se suprotstavila nelegalnoj odluci SAD da prebace svoju ambasadu u Jerusalim", dodaje MENA.

Palestinsko Ministarstvo zdravlja prethodno je saopštilo da je 52-oje Palestinaca stradalo kod granične ograde između Izraela i pojasa Gaze, gde protestuju zbog otvaranja američke ambasade u Jerusalimu, dok je više od 2.400 ljudi ranjeno.

Prema podacima navedenog ministarstva, među mrtvima je i šestoro dece mlađih od 18 godina.

Sa ovim brojem žrtava, današnji dan ubraja se u najkrvaviji od početka sukoba u pojasu Gaze između palestinskog pokreta Hamasa i Izraela 2014, konstantuje Rojters.