Grčka poplave
Associated Press

Srpski turisti koji se nalaze u Grčkoj dobro su i na bezbednom.

U Metamorfosisu ljudi iz Srbije su pomagali Grcima da izvuku svoje potopljene automobile iz mora, a u Nikitiju prvi koji je prišao da pomogne ljudima iz automobila koji su završili u moru, pre policije i vatrogasaca, bio je čovek iz Makedonije, javlja grckainfo.com, pozivajući se na izjave naših turista u Grčkoj.

Isti portal navodi da je Nikiti (uz Metamorfosis i Ormos Panagias) najviše pogođen nevremenom i tamo je pričinjena najveća materijalna šteta. Svi Grci su uz hitne službe na ulicama od ranog jutra i odmah su počeli da čiste ulice, plažu, prodavnice i kuće. Većina lokala i prodavnica radi normalno, a turisti iz nekoliko hotela (vila) su evakuisani u druge smeštaje. Kiša sada ne pada, trenutno je izašlo sunce, a kako će se razvijati situacija dosta zavisi od toga da li će i u kojoj količini nastaviti da pada. Ukoliko padavine potpuno prestanu, Nikiti bi trebalo da bude doveden u normalno stanje za najviše dva do tri dana, kao što je i Toroni prošlog leta. Od četvrtka i petka, negde i od subote, meteorolozi najavljuju mnogo lepše vreme.

Poplave Grčka

Printscreen: Facebook

Poplave u Grčkoj, Foto: Printscreen: Facebook

Što se tiče Kasandre, Sitonija, Atosa, Olimpske i Solunske regije, ni u jednom letovalištu (osim Nikitija, Metamorfosisa i Ormos Panagiasa) kiša nije ostavila veće posledice.

U Pefkiju (Evija) je bilo poplava, ali situacija se danas stabilizuje. Bujica je bila u mestu Kamari (Pelion), nekoliko ulica je juče bilo poplavljeno i u Paraliji, a što se Tasosa tiče, u Potosu je more malo zaprljano od bujice, ali ne mnogo.

Inače, dok je leva (istočna) strana Kasandre bila pogođena kišom, talasima i vetrom, desna (zapadna) strana nije bila toliko izložena nevremenu.

U ostalim delovima Grčke koja nisu pomenuta nije bilo većih posledica od kiše i nevremena. U velikom broju mesta bilo je kišovito, dok u nekim uopšte nije bilop padavina.

Komentari (3)

TANJA

27.06.2018 21:21

MI SMO U NEI PORIJU ID 25.06.ZNALI SMO DA CE BITI LISE VREME.ALI NISMO OCEKIVALI JESEN.ALI CIM COVEK ZNA DA GA NA MORU CEKA KISA I OLUJA NE TREBA NI DA KRECE AKO NIJE UOLATIO ARAZMAN.DZABE DA DOBIJE 5 DANA DA SEXI U ZATVORU NE TREBA DA PRIHVATI.PREMA TOME,KADA ZAKAZUJETE LETOVANJE I KRECETE GLEDAJTE U VREMENSKU PROGNOZU.TO JE NAJVAZNIJE.

Mladoženja

28.06.2018 09:31

Joj, mi krenuli na medeni mesec. Kad ono stvarno. Iz sobe nismo izlazili.

Pera Detlic

28.06.2018 14:56

Bacam pasulj gledam vremensku prognozu, ako promasim vracam pare.....