Silovanje, napad
Shutterstock
Silovanje, napad

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Kristal Alen (16) iz Kalifornije konačno je dobila priliku da se zahvali poštaru Ivanu Krisostomu koji ju je spasao od mučitelja koji su je mesecima drogirali i silovali.

Kristal je bila žrtva trgovine ljudima. Početkom ove godine, nju je prijatelj prodao krijumčarima i postala je žrtva trefikinga. Nesrećnu Kristal su više od tri meseca držali vezanu i drogiranu. Kada je ne bi tukli, mučitelji bi je silovali, i tako neprestano.

Iz pakla nije mogla da pobegne jer je mesto na kojem su je držali bilo puno čuvara i krvoločnih pasa.

"Mislila sam da nikad više neću videti svoju majku. Stalno su nas držali vezane, nadgledali nas, tu su bili i besni psi, koji su nas čuvali da ne pobegnemo", priseća se Kristal horora koji je preživela.

Šansa za beg se ukazala 8. juna, kada su je otmičari stavili u automobil, verovatno sa namerom da je prebace na neku drugu lokaciju. Devojčica je iskoristila trenutak njihove nepažnje, zgrabila je mobilni jednog od otmičara, otvorila vrata vozila u pokretu i izletela napolje.

Počela je da je trči koliko je noge nose. Sakrila se iza jednog žbuna, i uspaničeno je pokušavala da pozove svoju majku. Tihe jecaje čuo je poštar Ivan Krisostomu, koji je slučajno prolazio tuda.

"Čuo sam jecaje, zastao sam i ugledao nju. Bila je pogubljena, dodirivala je sebe po rukama i govorila da su joj ubrizgavali stvari, da dolae po nju", priča Ivan, koji je otac četvoro dece.

Srećom, odmah je shvatio da je situacija ozbiljna. Podigao je devojčicu i uneo ju je u poštarski kombi, odmah je pozvao policiju i Hitnu pomoć koji su ubrzo stigli na lice mesta.

Majka devojčice kaže da ju je ćerka iz poštarskog kombija pozvala, ali da ništa nije mogla da razume.

"Kao da to nije bila ona, pričala je nepovezano, a onda je Ivan zgrabio slušalicu i rekao mi da ne brinem, da će on biti uz moju ćerku", kaže majka.

Kako prenosi Miror, istraga o ovom slučaju je i dalje u toku i policija nije saopštila da li je neko uhapšen.

Nesrećna Kristal sada redovno odlazi kod psihijatra koji bi trebalo da joj pomogne da prevaziđe traumu koja je preživela.

 

Komentari (1)

Perica

06.08.2018 13:49

Isto kao i kod nas. Svi u drzavi znaju ko se cime bavi ali niko ne hapsi i ne zatvara na dugo. Gulag je zakon.