Geret Matijas
Facebook

Hrabri petogodišnji dečak Geret Matijas, koji je preminuo od teškog i retkog oblika karcinoma, rekao je roditeljima kako zamišlja svoju smrt, gde bi voleo da živi i šta će biti nakon što ode na onaj svet.

 

Mali Geret iz Ajove je otkrio kako želi da bude "spaljen, a zatim nastanjen u maloj kućici na drvetu", tako da može da "živi kao gorila". Takođe kaže da su pogrebi tužni i da to neće, već da želi da želi pet kućica (koliko je imao godina) i Betmena.

Geret, koji je voleo Betmena, Tora i Ajron Mena, umro je prošlog petka od retkog oblika pedijatrisjkog karinoma, koji je zahvatio temporalnu kost, kranijalni nerv i unutrašnje uho. Kasnije se proširio i na druge delove tela.

 

Pred smrt je takođe rekao roditeljima Rajanu i Emili Matijas da želi da se zove Geret Majkl Bufijas, jer mu je njegovo pravo prezime (Matijas) bilo teško za izgovor, piše "Miror".

Geret je, dok je boravio u bolnici, rekao lekarima da ima pet godina, naveo im je svoje omiljene boje i superheroje, da će biti bokser kad poraste i da mrzi "glupi kancer", kao i profesiju kojom se bave njegovi lekari. Obožavao je zato da se igra sa svojom sestrom, sa zekom i lego kockicama.

Što se tiče njegove adrese, odgovorio im je jednostavno: "Ja sam Buldog".

Od raka je oboleo u septembru, a pre nekoliko dana izgubio je životnu bitku.