Dečaci zarobljeni u pećini na Tajlandu
AP
Dečaci zarobljeni u pećini na Tajlandu

AP

Dečaci zarobljeni u pećini na Tajlandu, Foto: AP

Nitko ne zna kad će i kako biti spaseni. Iako se pre nekoliko dana govorilo o tome da bi dečaci u pećini mogli da budu četiri meseca, do kraja sezone monsuna, ta je opcija, barem zasad, pala u vodu.

Naime, za vikend su najavljene nove obilne kiše, a neočekivano je paopseg kiseonika u pećini. Sve bi to moglo rezultirati hitnom akcijom spasavanja.

Za to vreme dečaci i njihov trener borave na malom ostrvcetu usred vlažne pećine. Danima su bili u mraku, a tek su im spasioci koji su ih pronašli nakon devet dana potrage doneli svetlo. Komunikacije nisu uspostavljene, ali su zato dečaci napisali pisma porodicama. Spasioci, kojima do dečaka i nazad treba preko 11 sati, pisma su objavili na Fejsbuku, piše CNN.

"Ne brinite se, svi su zdravi. Samo želimo da izađemo i da jedemo. Čim izađemo, odmah želimo kući. Profesorka, nemojte nas zatrpati domaćim zadacima", stoji u zajedničkom pismu.

Dečaci zarobljeni u pećini na Tajlandu

AP

Pismo dečaka zarobljenih u pećini na Tajlandu, Foto: AP

"Mama, tata, ne brinite se, ja sam dobro. Molim vas recite bratu da se spremi jer me vodi na piletinu", piše dečak Tum.

"Mama, tata, volim vas. Nemojte se brinuti, na sigurnom sam. Sve vas volim", piše Pong.

"Mama, tata, Nik vas oboje voli. Voli i mlađu braću i sestre. Ako izađem, vodite me da jedem moo katu. Sve vas volim", piše Nik koji se poželeo lokalnog jela.

"Mama, jeste li dobro kod kuće? Tamo i ostanite. Ja sam dobro. Recite to mojim profesorima", piše Mark.

Dečaci zarobljeni u pećini na Tajlandu

AP

Pismo dečaka zarobljenih u pećini na Tajlandu, Foto: AP

"Ne brinite se. Svi mi nedostajete. Deda, tetke, majka, otac, braća. Sve vas volim. Srećan sam ovde. Specijalci brinu o meni. Sve vas volim", piše Mik.

"Ja sam dobro, ali je prilično hladno. Ali ne brinite se. Ne zaboravite na moj rođendan", piše Dom. Rođendan mu je bio 3. jula.

"Ne brinite se o nama više. Sve vas volim. Zbilja želim kući", piše Adul.

"Najt vas sve pozdravlja. Najt vas sve voli. Ne brinite se za Najta", piše ovaj dečak.

"Tleu nedostaju majka i otac. Zaista mi nedostaje i Vubvab. Volim vas. Ne brinite se za mene, mogu se brinuti sam za sebe", piše Tle.

"Ja sam dobro, ne brinite se. Volim vas sve", piše Not.

 

"Mama, tata, ne brinite se. Bju je nestao samo na dve nedelje. Doći ću kući i pomoći majci u prodaji kad god budem slobodan", piše dečak.

"Ne brinite se. Srećan sam. Volim oca, majku, mlađu braću i sestre", piše Ti.

Roditeljima dečaka obratio se i Akapol Čantavong, trener koji je zarobljen s njima.

"Dragi svi roditelji, sva deca su dobro. Tu su ljudi koji se zaista brinu o njima. Obećavam da ću se i ja brinuti o njima najbolje što mogu. Hvala vam na podršci. Zaista mi je žao", napisao je.