Plaža Šušanj
screenshot youtube
Bret pobedila kancer

Instagram

Bret pobedila kancer, Foto: Instagram

Bret Konli (26) obožavala je život, izlaske i letovanja. Posao ju je iz Brizbejna odveo u Melburn gde je živela život iz snova. Stekla je puno novih prijatelja, našla dobrog dečka koji joj je u svemu odgovarao, a na proslavi godinu dana veze, tačno na Dan zaljubljenih, otputovali su na romantično putovanje.

No, tada se njen život pretvara u pakao...

Dok su bili na moru, poslednjih dana je osećala malaksalost i mučnine, ali je izdržala do kraja aranžmana, a kada su se vratili kući, bilo joj je gore nego što je mogla da zamisli.

Bret pobedila kancer

Instagram

Bret pobedila kancer, Foto: Instagram

Nije mogla da ustane iz kreveta od nemoći, a iz nosa je počela da joj curi krv, praćena nekim čudnim sekretom.

Njen dečko je bio u tom trenutku pored nje, rekao joj da nikako ne sme da ode na posao i pozvao lekara, misleći da ima sinusnu infekciju. No, kada su doktori došli, imali su šta i da vide... Sa sličnim simptomima, nikad se u karijeri nisu suočili, rekli su joj tada i odmah je odveli u bolnicu.

Ispostavilo se, posle pregršt urađenih analiza, da boluje od akutne limfoblastične leukemije specijalne i retke vrste ove bolesti, a kada je sestra plačući ušla u njenu sobu, Bret je pomislila: "O, Bože, mislim da ću da umrem..."

Bret pobedila kancer

Instagram

Bret pobedila kancer, Foto: Instagram

No, čak ni u takvoj situaciji vedar duh je nije napustio. Roditelji, prijatelji i dečko non stop su bili pored nje, trudili se da je nasmeju i zasipali je raznim iznenađenjima.

Doktori su rekli da joj je potrebna hitna transplantacija matičnih ćelija kako bi preživela, ali čak ni oni nisu verovali da će se njen organizam privići na transplantaciju.

- To bi bilo kao dobitak na lutriji - rekla je Bret, a prenosi "Dejli Australija".

Bret pobedila kancer

Instagram

Ovako je Bret izgledala pre bolesti, Foto: Instagram

Srećom, javio se donor iz Vašingtona i ispostavilo se da je Bred, uz veliki broj terapija nakon toga, uspela da preživi i sada se oporavlja.

Jedva čeka, kaže, da počne ponovo da živi život kakav je živela pre nego što joj je dijagnostikovan kancer.