Tanjug 6. mart
Foto: Tanjug/Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell

Prijavljene donacije na događaju održanom u domu milijardera i investitora Džona Polsona u Palm Biču na Floridi oborile su novi rekord i dvostruko nadmašile iznos koji je kampanja aktuelnog predsednika Džoa Bajdena nedavno prikupila na skupu sa bivšim predsednicima SAD Bilom Klintonom i Barakom Obamom u Radio siti mjuzik holu u Njujorku. Oni su tada sakupili više od 25 miliona dolara.

- Jasnije je nego ikad da imamo poruku, organizaciju i novac da dovedemo predsednika Trampa do pobede 5. novembra - naveli su u saopštenju Trampovi viši savetnici Kris La Sivita i Suzi Vajls.

Događaj, nazvan "Inauguralna večera lidera", poslao je signal o ponovnom oživljavanju kampanje prikupljanja sredstava za Trampa i Republikansku stranku.

- Ovo je bilo neverovatno veče pre nego što je uopšte i počelo, jer su ljudi želeli da doprinesu cilju da Amerika ponovo postane velika. To se i dogodilo - kratko je rekao Tramp u razgovoru sa novinarima.

Bajdenov portparol Amar Musa je komentarisao donatorsku večeru republikanske kampanje na "Isku", napisavši da su milijarderi pohrlili na Trampov događaj zbog "poreskih preferencija".

- Ultrabogati su zaista ljuti na Džoa Bajdena jer ih je naterao da plate svoj deo - napisao je on.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading