Francuska policija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Francuske vlasti su pokrenule hitnu istragu nakon što je troje tinejdžera pretuklo devojčicu. Osumnjičeni se trenutno nalaze u pritvoru, a jedna uhapšena učenica je iz iste škole kao i žrtva.

Tužioci su kasnije saopštili da se 14-godišnja Samara probudila iz kome, ali da je i dalje u teškom stanju.

Drugo dvoje uhvaćenih maloletnika imaju 14 i 15 godina. Majka žrtve Hasiba rekla je da je učenica iz škole maltretirala njenu ćerku dve i po godine jer se oblačila i ponašala previše slobodno za islam.

"Zapravo ne razumem zašto je to dete stalno napadalo Samaru, ali postoji neki razlog. Mislim da je to zbog toga što je Samara malo slobodnija od nekih učenika", rekla je majka, a prenosi The Guardian.

Majka, takođe smatra da je ta učenica glavni krivac za napad, a kako je rekla ona je i ranije na društvenim mrežama objavila fotografiju njene ćerke i pozvala na njeno silovanje, zbog čega je u junu 2023. godine godine bila suspedovana na dva dana iz škole.

Francuski predsednik Emanuel Makron izrazio je solidarnost s napadnutom devojkom, ali je pozvao na oprez pri donošenju zaključaka o okolnostima napada.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading