Izrael
Foto: Alo/Shutterstock

IDF je tokom prethodnog dana bombardovao izbegličke kampove i naselja u Gazi, Kan Junisu i centralnom delu palestinske enklave.

Turska za to vreme zahteva od Izraela da sprovede rezoluciju SB UN o prekidu vatre.

Ipak, izraelski premijer Benjamin Netanjahu odabrava svojoj delegaciji pregovore samo o puštanju talaca, dok iz Vašingtona pristiže novi paket vojne pomoći za Tel Aviv.

BLOG UŽIVO

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

U Iranu je prikazana podzemna raketna baza

 

 

Snajperista Hamasa puca iz puške visokog kalibra 12,7 mm na posmatrače u Kan Junisu

 

 

Zvaničnik Hamasa: Rusija može da zaštiti Palestince, Amerikanci rade sa Izraelom

Većina oružja koje se koristi za ubijanje žena i dece u Pojasu Gaze je američko oružje, rekao je vodeći član palestinske organizacije.

Basem Naim, vodeći član Hamasovog politbiroa, rekao je za RT da rat u Gazi vodi zajednička komanda palestinskih grupa u opkoljenoj obalskoj enklavi, a ne samo Hamas i izrazio zabrinutost zbog američkog plana za izgradnju luke u Gazi, za koju je upozorio da bi Izraelci mogli da je iskoriste da počine još ratnih zločina protiv palestinskog naroda.

SAD planiraju da izgrade morsku luku u Gazi, što je ideja koja je navodno prvobitno potekla od izraelskog premijera Benjamina Netanjahua kako bi se, opet navodno, olakšala isporuka humanitarnih zaliha.

Japan nastavlja finansiranje UNRWA

Japan je saopštio da će obnoviti finansiranje Agencije UN za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRWA), nakon što je obustavio pomoć toj agenciji zbog izraelskih tvrdnji da je deo njenog osoblja učestvovao u napadu Hamasa na Izrael 7. oktobra.

"Japan i UNRWA potvrdili su da će unaprediti konačnu koordinaciju o neophodnim naporima da se obnovi doprinos Japana“, navodi se u saopštenju japanskog Ministarstva spoljnih poslova. Japanska ministarka spoljnih poslova Joko Kamikava sastala se u Tokiju u četvrtak sa šefom UNRWA Filipom Lazarinijem, kako bi razgovarali o načinima na koje bi Agencija mogla da unapredi upravljanje, neutralnost osoblja i proveru sredstava.

Naoružani muškarac osumnjičen da je izraelski špijun uhapšen u Maleziji

Naoružani muškarac osumnjičen da je izraelski špijun uhapšen je hotelu u glavnom gradu Malezije, Kuala Lumpuru, izjavio je generalni inspektor malezijske policije Razarudin Husain.

Husain je, na konferenciji za novinare kasno u petak, naveo da je reč o 36-godišnjaku kod koga je policija pronašla šest pištolja i 200 metaka. Husain je rekao da je osumnjičeni stigao na međunarodni aerodrom u Kuala Lumpuru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata 12. marta i da je pri tome koristio, kako se pretpostavlja, lažni francuski pasoš, prenosi Rojters. "Osumnjičeni je predao izraelski pasoš nakon što ga je ispitala policija", dodao je Husain.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading