Napad u Moskvi
Foto: Printscreen/Twitter

Ambasada, koja je više puta pozivala sve građane SAD da odmah napuste Rusiju, nije dala više detalja o prirodi pretnje, ali je rekla da ljudi treba da izbegavaju koncerte i gužve i da budu svesni svog okruženja.

„Ambasada prati izveštaje da ekstremisti uskoro planiraju da ciljaju velika okupljanja u Moskvi, uključujući koncerte, a građanima SAD treba savetovati da izbegavaju velika okupljanja u narednih 48 sati“, saopštila je ambasada na svom sajtu.

Upozorenje je izdato nekoliko sati nakon što je ruska Federalna služba bezbednosti (FSB), glavni naslednik KGB-a iz sovjetskog doba, saopštila da je sprečila napad na sinagogu u Moskvi od strane ćelije militantne sunitske muslimanske grupe Islamska država.

Nije jasno da li su te dve izjave bile povezane.

Američki saveznici, uključujući Britaniju, Kanadu, Južnu Koreju i Letoniju, ponovili su američko upozorenje i poručili svojim građanima da ne putuju u Rusiju.

Danas oko 19 sati po našem vremenu dogodio se teroristički napad u koncertnoj dvorani u Moskvi. Prema poslednjim izveštajima, ima preko 40 mrtvih i više od 100 ranjenih.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading