eMANUEL MAKRON
Foto: Alo/Alo!/ilustracija/M.Lj.

- Da Emanuel Makron voli svoj narod, onda ne bi još u školi izigravao budalu, već bi izučavao istoriju Francuske veoma pažljivo i onda bi znao kako su se vojne kampanje francuske vojske u Rusiji završavale, kao i podatak koliko je Francuza sahranjeno na groblju u Sevastopolju nakon Krimskog rata", rekao je Fiks.

Prema njegovim rečima, lider Francuske bi trebalo da se podseti i kako je Napoleon pobegao iz Moskve, kako je ruski imperator Aleksandar Prvi trijumfalno ušao u Pariz i na kraju kako je pre sto godina francuski kontingent pobegao iz Odese nakon intervencije u južnoj Rusiji.

"Makron bi trebalo da analizira i, na osnovu istorijskih iskustava, zaključi kako će se za njega i Francusku završiti nova avantura slanja vojnog kontingenta u Ukrajinu, kao i koliko će još grobalja biti sa francuskim vojnicima. Sve francuske kampanje na granicama Rusije završile su se tragično po njihove vladare", naglasio je Fiks.

- Makron će se suočiti sa kletvama sopstvenog naroda ako Francusku uvuče u rat sa Rusijom, ali ima još vremena da se opameti, zaključio je prvi zamenik potpredsednik Krimskog parlamenta.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading