Ukrajina
Foto: Alo/Printscreen

Ukrajinski izvor je rekao da je ta rafinerija Slavjanski u Krasnodarskom kraju u Rusiji, koja je pogođena protekle noći, napadnuta u operaciji koju je organizovala SBU zajedno s drugim ukrajinskim snagama.

"SBU nastavlja da sprovodi strategiju koja podriva ekonomski potencijal Rusije i smanjuje protok petro dolara koje neprijatelj usmerava na rat. Ukupno, SBU dronovi su nedavno uspešno napali 12 rafinerija nafte u Rusiji", naglasio je neimenovani izvor.

Kako je rekao drugi izvor, u ovu cifru nisu uključene operacije koje je izvela Ukrajinska vojna obaveštajna agencija (GUR), koja je takođe dronovima napadala ruske rafinerije.

Moskva optužuje Ukrajinu da koristi "terorističke aktivnosti" u pokušaju da omete trodnevne predsedničke izbore u toj zemlji, koji se završavaju danas.

Ruski mediji su objavili da su dronovi napali rafinerije u mnogim regionima poslednjih nedelja, uključujući rafinerije u vlasništvu naftnih kompanija Rosneft i Lukoil.

Kako navodi Rojters, nafta i naftni derivati su važni izvori prihoda za Rusiju, koja ih izvozi u desetine zemalja širom sveta.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading