Arhimandrit Jeronim
Foto: Alo/JutjubPrintskrin/Accent TV

Iako su prve informacije bile da je iguman preminuo od zadobijenih povreda, moldavski mediji javljaju da su lekari uspeli da ga reanimiraju po dolasku u bolnicu, te da je iguman hitno operisan.

Danas je direktorka bolnice u kojoj je iguman smešten objavila apel na društvenim mrežama u kojem moli građane da doniraju krv.

- Dana 10. marta 2024, iguman manastira iz sela Kosauti primljen je u okružnu bolnicu Soroka u kritičnom stanju. Hitna operacija obavljena je zajedno sa specijalistima iz Kišinjeva. Pacijent je teško, ali stabilno, svestan je, priča. Zbog gubitka velike količine krvi, pacijentu je urađena transfuzija, a uprava bolnice moli sve ljude dobre vere da daju krv za arhimandrita Jeronima i da mu spasu život. Čekamo Vas na Odeljenju za transfuziju krvi 12.03.2024. i 14.03.2024.godine od 08.00 časova. Učinimo dobro delo zajedno - napisala je direktorka Okružne bolnice Soroka Ela Ursu na Fejsbuku, a prenosi Telegraf.

Podsetimo, igumana je izbo parohijan, mladić (26) koji je potom izvršio samoubistvo. On je igumanu zadao više uboda nožem u predelu leđa i vrata, nakon čega je pobegao u šumu gde se obesio.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading