Grad u Hrvatskoj, letovanje
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Večeras oko 20:45, Zagreb je pogodio novi zemljotres i to jačine 2,4 po Rihteru. Nakon ovog potresa u Zagrebu Hrvati su reakcijama "zatrpali" aplikaciju EMSC-a.

Iako u prvim trenucima nije bila poznata sama magnituda zemljotresa, na aplikaciji EMSC u roku od 10-ak minuta javilo se više desetina uznemirenih građana i njihov broj konstantno raste. Samo pola sata posle informacije o potresu, na aplikaciju EMSC stiglo je gotovo 1330 komentara.

"Dobro zatutnjalo i zatreslo", "Jaki tutanj i trešenje", "Intenzivno i kratko", "Grmljavina ispod kuće kao da se zemlja razlama, a onda drmanje", "Prilično jako, zaređali se...", "Markuševec - jak udarac, zatreslo je", "Strašna tutnjava iz dubine zemlje, a potom zatreslo. Zastrašujuće", "Osetilo se pošteno", "Gračani - jako je zatreslo. Sedela sam na garnituri i baš se dobro osetilo", samo su neki od komentara.

Inače, o potresu se naknadno oglasila i hrvatska Seizmološka služba, koja tvrdi da je potres bio jači nego što je to prvobitno izvestio EMSC.

"U 20 sati i 45 minuta seizmografi su zabilježili potres u Zagrebu kod Markuševca, magnituda je iznosila 2.7 prema Rihteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS", saopštili su.

Podsetimo, ovo je četvrti potres koji je pogodio Zagreb od juče, brojne građane dva potresa su probudila usred. Još jedno, slabije podrhtavanje zabeleženo je i u četvrtak poslepodne, a epicentar svih zabeleženih potresa bio je na severu grada, prenosi Blic.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading