ŠOLC ZAKOPAO NATO Putin može da napadne svakog časa
Foto: Tanjug/Tanjug/Markus Schreiber)

- Šolc je priznao da su Britanci već tamo na terenu, kontrolišu oružje koje udara. Oni zapravo učestvuju u ratu protiv Rusije, Zapad, SAD, Engleska i Nemačka. Rusija ima sve moguće razloge za uzvratni udar na neprijateljske vojne baze - kaže ekspert.

Kako je pojasnio Džonson, NATO nema dovoljnu vojnu moć da porazi Rusiju, ali vojni blok u sukobu u Ukrajini već ide predaleko.

Šolc je ove nedelje optužen za obelodanjivanje obaveštajnih podataka o britanskim trupama stacioniranim u Ukrajini.

Kancelar je, komentarišući mogućnost slanja raketa Taurus u zonu borbenih dejstava, rekao da bi to zahtevalo uključivanje trupa Bundesvera u ukrajinski sukob i da bi Nemačka, posle Velike Britanije, postala „učesnik u ratu“.

Prema bivšem predsedniku odbora za odbranu u parlamentu Ujedinjenog Kraljevstva, Tobijasu Elvudu, ovo je bila očigledna zloupotreba obaveštajnih podataka. Prema pisanju lista The Telegraph, šef nemačke vlade je svojom izjavom doveo u opasnost britansko osoblje koje radi u Ukrajini.

Predsednik Rusije je tokom obraćanja Saveznoj skupštini upozorio da opasne akcije i izjave zapadnih država u spoljnoj politici prete sukobom upotrebom nuklearnog oružja i uništenjem civilizacije.

On je napomenuo da Zapad izjavljuje određene ruske namere da napadne Evropu , a da oni sami biraju ciljeve na ruskoj teritoriji za napad.

Šef države je naglasio da Moskva ima oružje koje može da pogodi ciljeve na teritoriji potencijalnog neprijatelja.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading