moldavija mapa
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ovo je izjavio bivši predsednik i predsednik Socijalističke partije Igor Dodon na TV kanalu Cinema 1 i dodao  da zato nisu sposobne da brane nacionalne interese.

- Sadašnja vlast je odlučila da bude na strani Amerike protiv Rusije. Sadašnji vladari Moldavije su odgajani u "plastenicima" Stejt departmenta i Soroša. Oni ne vide svoju budućnost u ovoj zemlji. Njihov mandat će prestati, i svi će pobeći negde: u MMF , Svetsku banku , Beč i tako dalje - rekao je Dodon.

Prema njegovim rečima, ovo je velika tragedija za Moldaviju, jer su narušeni nacionalni interesi zemlje.

- Ako osoba koja vodi ne povezuje svoju budućnost i budućnost svoje dece sa ovom zemljom, onda nikada neće polaziti od nacionalnog interesa. U Moldaviji bi na vlasti trebalo da budu ljudi koji će se u svim svojim postupcima rukovoditi samo nacionalnim interesima, takao rade istinske patriote i državnici“, dodao je Dodon.

Odnosi između Rusije i Moldavije počeli su da se pogoršavaju nakon što je krajem 2020. na vlast došla predsednica Maja Sandu , koja se drži proevropske politike .

Ranije je Peskov izjavio da Moldavija pod sadašnjim vlastima nastoji da postane neprijateljska zemlja za Rusiju, prenosi RIA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading