Društvene mreže
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Iako mnogi misle da je ovaj odnos zasnovan na koristi, akteri tvrde da ih veže jaka emocija.

Gospođi Rit je danas 103 godine, a kasnije u februaru će proslaviti 104., pa se 48-godišnji advokat iz Estonije nada da će tom svečanom prilikom ipak moći da bude uz nju.

Problem je u tome što mu australijske vlasti još nisu odobrile novu vizu.

Inače, gospođa Rit već se nalazila u vezi s jednim članom porodice Seson, pa tako Daily Mail ističe u priči o neobičnom paru da je svojevremeno bila druga supruga Martovog dede.

"Ono što je započelo kao zdrav odnos koji sam imao s udovicom mog pokojnog dede polako se pretvorilo u značajnu vezu punu ljubavi", rekao je gospodin Seson, koji traži da mu Australija odobri stalan boravak u toj zemlji.

Naravno, molbu temelji na tome što je gospođa Rit njegova partnerka, ali je njegov poslednji zahtev za vizu odbijen. Sesonu nije službeno rečeno zašto, ali je izrazio mišljenje da je Ministarstvo unutrašnjih poslova posumnjalo u legitimnost njegove zajednice s 55 godina starijom gospođom.

Jasno mi je da razlika u godina predstavlja problem nekim ljudima. Međutim, oko razlike u godinama stvara se problem kada su u pitanju starije žene i mlađi muškarci. Kada je obratno, niko se i ne osvrće. Nažalost, ja ne mogu da promenim taj stav", kazao je Seson u razgovoru za Daily Mail.

Slučaj je izneo Administrativnom žalbenom sudu kojem je prisustvovao u sredu u društvu voljene žene.

Seson se s gospođom Rit prvi put susreo početkom 1996. godine, kada je došao u Australiju da studira napredni engleski. Ona je znala da je Mart unuk njenog pokojnog supruga Alfreda i tada ga je pozvala ga je da ostane u njenoj kući u Bankstaunu na jugozapadu Sidneja.

Nije to bila ljubav na prvi pogled, ništa se među njima nije dogodilo preko noći, ali se par s vremenom ipak sprijateljio i odnos pretočio u romantičnu vezu.

"Ponudila mi je vođstvo, podršku i društvo", napisao je Seson u zakonskoj izjavi koju je priložio uz žalbu i dodao:

"Neizmerno sam uživao u posetama Australiji i, kada bih je video, osećao sam se ispunjenije i srećnije u životu", naveo je Seson, koji je tokom godina u više navrata uzimao godišnji odmor kako bi posetio voljenu ženu u Sidneju.

'Nakon što smo zajedno proveli poslednjih pet praznika, odnos između Elfrede i mene postao je veoma prisan. Elfrede se u potpunosti zaljubila u mene, baš kao i ja nju", tvrdio je u spomenutoj izjavi.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading