peskov i putin
Foto: EPA/EPA-EFE/MAXIM SHEMETOV / POOL

Ovo je rekao portparol Kremlja Dmitrij Peskov u intervjuu Pavelu Zarubinu na kanalu „Rusija 1“.

Peskov je rekao da EU pravi neprijatelja od Rusije da bi opravdala potrošnju na Ukrajinu.

- Moraju dalje da oblikuju neprijatelja, da to urade na istaknut način kako bi opravdali povećanje troškova - rekao je Peskov.

On je napomenuo da 50 milijardi evra izdvojenih za makrofinansijsku pomoć Ukrajini , s jedne strane, nije ozbiljna suma za EU , ali da je, s druge strane, i dalje primetna u kontekstu kriznih pojava koje se manifestuju u privredama evropskih zemalja.

- Nemačka je ekonomski motor Evropske unije. I čitavi sektori nemačke privrede gube svoju atraktivnost i konkurentnost. I naravno, u ovoj pozadini, najbolje je odvratiti pažnju stvaranjem nekog neprijatelja - dodao je Peskov.

Sredinom januara, nemački tabloid Bild objavio je „tajni plan“ o tome kako se Rusija navodno sprema da napadne istočni bok NATO- a . Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus rekao je da Berlin mora da prepozna ovu opasnost i da se naoruža za ovu mogućnost zajedno sa svojim saveznicima iz NATO-a. 

Svih 27 lidera EU 1. februara na samitu u Briselu pristali su da Ukrajini dodele 50 milijardi evra makrofinansijske pomoći, prenose RIA Novosti.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading