Džozef Bajden
Foto: Alo/Tanjug

Guverner Teksasa Greg Abot je optužio predsednika SAD Džozefa Bajdena, tokom intervjua za "Foks njuz", da je lično on kriv za ukidanje svih mera za borbu protiv ilegalne imigracije. Takođe, Abot je savetovao Bajdena da može dosta toga da nauči od Vladimira Putina kada je u pitanju odbrana interesa sopstvene države.

Guverner Teksasa izneo je podatak da više ljudi pređe granicu sa Meksikom u jednom danu, nego što dođe u Njujork tokom jedne nedelje ili čak meseca.

 

 

"Samo kada bi se predsednik bavio stvarnim unutrašnjim problemima i prestao sa pokušajima da se igra sa Putinom, od kog treba da nauči kako da radi u interesu sopstvene države, sve bi bilo drugačije", naglasio je Abot.

Ranije su teksaške vlasti najavile da će postaviti ogradu sa bodljikavom žicom duž čitave granice sa Meksikom, zbog čega bi dužina prepreke za ilegalne migrante bila povećana na čak 3.000 kilometara. Osim toga, država Teksas rasporedila je pripadnike Nacionalne garde na najugroženija mesta na granici, a za ovo je dobila podršku i mnogih drugih američkih država.

Zamenik guvernera Teksasa, Den Patrik istakao je da će savezne vlasti SAD morati da koriste "mnogo klešta za sečenje žice" ukoliko im smeta odluka teksaške države. On je naveo i da bi konflikt sa teksaškom Nacionalnom gardom i drugim lokalnim snagama bezbednosti bio ogromna greška za Vašington.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading