mileta drobnjak
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Uprava policije juče je saopštila da raspolaže sumnjama da je motiv izvršenja dvostrukog ubistva i samoubistva “akumulirano stanje uzrokovano zdravstvenim stanjem člana porodice, dečaka koji je lišen života”.

Drobnjakovo ime pominjano je u septembru 2021. godine u tekstu “Ko ugrožava Katnića”, koji je objavljen na portalu “Vijesti”.

U tom tekstu navedeno je da Katnić tvrdio da su Vlada bivšeg premijera Zdravka Krivokapića i tadašnji ministar policije Sergej Sekulović “doveli njegovu bezbednost u pitanje, a ne službenici koji ga šest godina obezbeđuju, jer oni taj posao rade besprekorno”.

On je tražio od Sekulovića da ispita ko je zbog njegovog službenog odlaska na Cetinje 5. septembra 2021. godine pokušao da saslušava njegovog šefa obezbeđenja Drobnjaka, nazivajući to “besprizornim činom”.

Sekulovića je tada obavestio da otkazuje telohranitelje i da se na to odlučio “zbog ozbiljne zloupotrebe dužnosti” određenih pripadnika MUP-a i Sektora policije posebne namene (SPPN).

GST je u dopisu Sekuloviću napisao i pitanja koja je Drobnjak dobio od šefova, iako ih je pre odlaska na Cetinje obavestio o svim bitnim činjenicama. On tvrdi da su sva pitanja, osim – kako su prošli barikade ka Cetinju, ko im je omogućio prolaz i da li su komunicirali sa nekim od učesnika protesta, “maskirna da bi prikrili cilj”.

”A to je da se utvrdi ko je omogućio glavnom specijalnom tužiocu da prođe barikade, je li i sa kim od učesnika na tim barikadama komunicirao… Važniji cilj bio je da se proba ‘karakter’ šefa obezbeđenja, gospodina Milete Drobnjaka, da se vidi da li je spreman da o sadržini pitanja obavesti GST, ili je spreman da sarađuje sa pretpostavljenim na obavdeštavanju istih o svemu onome što bi bilo važno u postupcima GST u budućnosti”, napisao je Katnić.

Kazao je da su Drobnjaku, da bi mi omekšali “karakter” – jasno stavili do znanja da može disciplinski odgovarati “zbog činjenice da je ugrozio bezbednost štićene ličnosti” – pisalo je u tekstu pod nazivom “Ko ugrožava Katnića”.

U septembru 2021. godine policija je istraživala da li su policajci koji su čuvali štićene ličnosti ispoštovali procedure prilikom njihove zaštite 4. i 5. septembra na Cetinju, tokom visokorizičnih skupova, održanih povodom protivljenja ustoličenju mitropolita Joanikija.

Šta je epilog te istrage nije poznato.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading