Mia Janin
Foto: Alo/Društvene mreže

Mia Janin (14) iz Londona pronađena je mrtva u svom domu u martu 2021. godine jutro nakon što je od svojih roditelja tražila da je ispišu iz škole.

Tinejdžerku je navodno godinama mučila grupa dečaka, a ruku je na sebe digla samo dan pošto što su se đaci vratili u školske klupe nakon pandemije korona virusa.

Veče uoči samoubistva roditeljima se za večerom požalila da je imala "veoma težak dan", što je njenog oca iznenadilo, jer je tek jedan dan provela u školi. Tada je roditelje pitala da li bi mogli da je ispišu iz škole. Idućeg jutra Mia je bila mrtva.

Njen nastavnik Alister Devej rekao je na suđenju da nikada nije video da Miju neko zlostavlja. Istakao je i da se ne seća da je Mia delovala izolovano.

"Ona je bila tiha, pažljiva i mila devojčica", rekao je Devej i dodao da nije znao da postoje neki grupni četovi u kojima se pisalo o Miji.

Na suđenju se saznalo da je Marisa Janin, Mijina mama koja je u međuvremenu preminula, zvala školu da kaže da se njena ćerka požalila da se oseća usamljeno i izolovano.

Majka je rekla da je Mia uznemirena jer je bila među retkim učenicama koje druge devojčice nisu zvale na svoje proslave.

Rabi Hauard Koen, bivši zamenik direktora škole koju je Mia pogađala, rekao je da se nakon smrti devojčice "po hodnicima škole čulo" da postoje "neke dečačke grupe u kojima se dele fotografije devojčica".

Koen, koji je bio zadužen za dobrobit dece, "načuo je i da su dečaci imali grupu na WhatsApp-u, gde su ocenjivali privlačnost učenica u školi".

"Međutim, nije bilo razloga da se poveruje da su se te grupe odnosile na Miju", rekao je Koen.

Bivši zamenik direktora rekao je da je razgovarao sa članovima jednog od tih grupna, koji su se potom složili da grupu rasformiraju, prenosi Telegraf.

Zatim je održao sastanak samo za dečake 10. razreda, na kojem je savetovao učenike da se uklone iz takvih grupa, rečeno je u istrazi.

Policija je otkrila dve rukom pisane beleške kada je Mia pronađena, jedna upućena njenim roditeljima, a druga njenoj najboljoj prijateljici, navodi se u dokumentima iz istrage.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading