IRAN ULAZI U RAT? Americi stigle pretnje
EPA

To se navodi u danas objavljenom saopštenju kabineta iračkog premijera.

Juče su SAD izvele udare na tri objekta povezana sa milicijom koju podržava Iran, saopštio je Pentagon. Irak će takve operacije smatrati "agresivnim akcijama" koje potkopavaju dugogodišnju saradnju, navodi se u saopštenju iračke vlade.

"Ovaj neprihvatljiv čin podriva dugogodišnju saradnju... u trenutku kada se region već bori sa opasnošću od širenja sukoba, posledicama agresije na Gazu", rekao je general-major Iehia Rasool, portparol iračkog premijera. . On je dodao da će Irak tretirati američke operacije "kao akte agresije" protiv sopstvenog naroda na njihovom tlu i pozvao međunarodnu zajednicu da pomogne u obnavljanju mira.

"Ovi precizni udari su direktan odgovor na seriju eskalirajućih napada milicija koje sponzoriše Iran protiv američkog i koalicionog osoblja u Iraku i Siriji“, rekao je američki ministar odbrane Lojd Ostin.

Portparol vojske Kataib Hezbolaha Džafar Al Huseini rekao je u postu na Iks da će grupa nastaviti da gađa "neprijateljske baze" do kraja izraelske operacije u Gazi, navodeći kao razlog podršku SAD izraelskoj kampanji.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading