Grcka ubistvo
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Muškarac (50) koji je u Volosu ubio šuraka Albanca (33) zbog saznanja da mu je godinama silovao ćerku biće vraćen u pritvor.

Njemu je prvobitno nakon priznanja izrečena kazna kućnog pritvora, ali se to, kako se navodi, desilo zbog "nesporazuma između tužioca i istražitelja".

Sada je na snazi nova odluka, pa će se 50-godišnjak ubrzo naći iza rešetaka dok čeka suđenje, prenosi Prothotema.

Podsećamo, 50-godišnji muškarac je od svoje ćerke saznao da ju je ujak silovao od njene devete godine, a u poslednje vreme i ucenjivao jer je želela da obelodani mučenje koje je proživljavala godinama.

Nakon saznanja, otac se našao sa šurakom u Volosu i ubio ga iz lovačke puške.

Uplašen i za sina

"Silovao je moju ćerku dok je njen mlađi brat bio u drugoj sobi. On sada ima devet godina. Ćerka mi je ispričala da je njega moj šurak ostavio samog u sobi, a onda je zatvorio vrata od druge sobe u kojoj je zlostavljao moju ćerku", rekao je osumnjičeni tokom svedočenja.

On je rekao da je zabrinut i za mentalno zdravlje svog sina.

"Video sam kako je reagovao svaki put kada vidi mog šuraka. Uvek mi je delovao uplašeno, a sada razumem i zašto. Tada to nisam mogao da shvatim. Sada je najvažnije da ga pregleda psiholog i da dobije neophodnu pomoć", rekao je otac u Tužilaštvu.

Opisao kako je izveo zločin

On je istražnom sudiji prethodno pričao o odnosu sa šurakom i njegovom porodicom, a zatim je opisao i kako se zločin dogodio.

"Vikao sam jer mi je silovao dete, a on mi se rugao. Dolazio mi je u kuću, pomagao sam mu finansijski, a on je uništio moje dete i naš život", rekao je pedesetogodišnjak.

"Nisam mogao da izdržim. Napustio sam Volos i vratio se u Argalasti. Nisam mogao da izdržim, želeo sam da mi on kaže zašto je to uradio. Sa sobom sam poneo pušku jer sam znao kakav je moj šurak bio u prošlosti. Nisam ga ja zvao jer nismo previše bili u kontaktu, naterao sam suprugu da ga pozove i kaže da mu je potrebna pomoć oko menjanja probušene gume na autu kod ulaza u Volos", rekao je otac.

"Vikao sam i pitao ga zašto je silovao i uništio moju ćerku. Video je da kod sebe imam oružje, ali nije želeo ništa da mi objasni. Samo je počeo da se smeje, a onda je počeo da trči. Stalno je menjao pravce, a onda je pokušao da me napadne i uzme mi oružje. Da bih se odbranio zadnjim delom puške sam ga udario u glavu i grudi i on je pao. Međutim, ubrzo je opet ustao i ponovo me napao. Tada je došlo i do tuče. Pokušao je da mi otme karabin, a onda je tokom tuče povučen obarač i on je pogođen", pričao je otac.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading