Rob Bauer
Foto: Profimedia/Profimedia

Bauer je pozvao javni i privatni sektor na Zapadu da se pripreme za period u kome se bilo šta može dogoditi u bilo kom trenutku, uključujući i rat.

- Potrebna nam je ratna transformacija NATO - rekao je holandski admiral u sredu na otvaranju dvodnevnog sastanka ministara odbrane NATO u Briselu.

On je naglasio da su vlade i kompanije iz tog saveza nekada živele u vremenu gde je svega bilo u izobilju, sve je bilo predvidljivo i moglo se kontrolisati.

- Članice NATO moraju da se prilagode od ruske invazije 2022. na "eru u kojoj se bilo šta može desiti u bilo kom trenutku, eri u kojoj moramo da očekujemo neočekivano, u kojoj se moramo fokusirati na efikasnost da bismo bili zaista efikasni - rekao je on.

Tokom konferencije u četvrtak, odgovarajući na novinarsko pitanje o nedavnim izjavama švedskih lidera, admiral je rekao da je dobro da se Šveđani psihički pripreme za rat.

- Morate imati vodu kod kuće, radio na baterije i baterijsku lampu da biste funkcionisali prvih nekoliko dana. Ovo su osnove. Ne kažem da će stvari sutra krenuti naopako, ali ne možemo biti siguran da će mir trajati večno. Zato imamo planove za odbranu - rekao je Bauer.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading