EVO KOLIKO ZAISTA LIČE! Žena ubila "dvojnicu" kako bi lažirala svoju smrt? Optužena na sudu (FOTO)
Foto: Shutterstock

U avgustu 2022. godine, krvlju natopljeno telo pronađeno u zadnjem delu parkiranog Mercedesa u Ingolštatu u Nemačkoj, članovi porodice su prvobitno identifikovali kao kozmetičarku sa sedištem u Minhenu Šahrabanu K.

Ali obdukcija sledećeg dana pokazala je da je žrtva zapravo Hadidža. O., 23-godišnja influenserka iz obližnjeg Hajlbrona koja izgleda neverovatno slično Šahrabani.

Nemački tužioci veruju da bi njen status "dvojnika" mogao biti ključan za zločin.

Kažu da su Šahrabana i njen dečko Šećir K., oboje 24, tražili žene koje liče na nju na društvenim mrežama u sklopu zavere da lažiraju njenu smrt.

Paru se sada sudi na sudu u Ingolštatu, bavarskom gradu oko 50 milja severno od Minhena.

Kako prenosi Dejli mejl, oni su osumnjičeni da su poslali poruku Hadidži pod maskom popularnog repera Luna, nudeći joj priliku da se pojavi u jednom od muzičkih spotova.

Međutim, ovaj prvi pokušaj kontakta je navodno propao nakon što je blogerka došla do Luneovog zvaničnog naloga i rečeno joj je: „To je lažno. Ne odgovaraj!’

Državni tužilac Veronika Grizer rekla je da su pokušali ponovo dva dana kasnije, uz poruku koja nudi besplatan tretman lepote u zamenu za objave na društvenim mrežama.

Ovog puta ponuda je uspela i par je pokupio Hadidžu mercedesom, rekla je tužiteljka.

Automobil je pronađen sa telom ubijene žene.

Nakon otkrića, portparol policije Andreas Ajkel rekao je za list Bild: „Žrtva je ubijena sa više od 50 uboda, a lice potpuno unakaženo.

Tužilac Grejzer je tada rekla: „Istrage su nas navele da pretpostavimo da je optužena htela da se sakrije zbog porodičnog spora i u tom smislu lažirala sopstvenu smrt.“

Postupak prvog dana suđenja u utorak je odložen nakon što su branioci podneli dodatnu dokumentaciju.

Ni Šahrabana, ni Šećir, kojima preti doživotna robija ako budu proglašeni krivima, nisu komentarisali optužbe.

Očekuje se da će potpuno suđenje uskoro početi, piše metro.co.uk.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading