amina pilavdžija
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Osim nje prema nezvaničnim informacijama bilo je još nekoliko pripadnika Oružanih snaga BiH.

Međutim, Zukan Helez o tome i dalje ćuti, pa sankcije izostaju.

Generalni inspektorat, kaže Aleksandar Goganović, preduzeo je sve potrebne aktivnosti, međutim resornom ministru to očigledno ništa ne znači.

- Na ovaj način se stiče utisak da on od multietničkih oružanih snaga BiH želi praviti tzv. Armiju BiH - kaže Goganović.

amina pilavdžija

Foto: Printscreen/instagram

 

 

I to nije ništa novo. Bilo je očekivano da Helez neće ništa preduzeti.

Njima skandali nisu strani i oni nikada nisu procesuirani onako kako bi trebalo, smatraju bezbjednjaci.

Reakcija će sigurno izostati i u budućnosti, imajući u vidu kakav odnos ali i retorika samog ministra prema Republici Srpskoj i srpskom narodu.

- Niti su procesuirani oni koji su upravljali vojnom opremom naoružanjem koji su prodavali uništavali, onda je za očekivati da i ovaj predmet neće biti sigurno predmet interesovanja ministara niti odgovornih u ministarstvu. Ako jedan po jedan slučaj bude  prolazio nekažnjeno sutra ćemo doći do takvih incidenata i do takvih krivičnih djela i zaista na najteži i najozbiljniji način biti ugrožena i Republika Srpska, njene vrijednost - rekao je Slobodan Župljanin, dekan Fakulteta za bezbjednost i zaštitu.

Najbolja prevencija trebalo bi upravo biti sankcionisanje ovakvog ponašanja, kažu u Srpskoj.

Međutim, očigledno je da su u drugom entitetu umislili da su Oružane snage samo bošnjačke, pa zato svaka sankcija i izostaje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading