Vremenski uslovi
Foto: AP/Jens Büttner (SUB)

- Postoji opasnost od crnog leda! Izbegavajte vožnju i ostanite u zatvorenom prostoru - javlja nemačka meteorološka služba (DVD).

Stanovnici tri nemačke savezne države (Hesen, Falačko-Rajna i Sarska) i u Donjoj Frankoniji dobili su upozorenje o teškim vremenskim prilikama putem poruke upozorenja na svoje mobilne telefone u utorak oko 13.00 časova i u sredu oko 07.00 časova.

U upozorenju, nemačka meteorološka služba u Ofenbahu saopštava da će putevi u sredu biti izuzetno klizavi.

- Ledena kiša trajaće do četvrtka uveče. Pored rasprostranjenog crnog leda, na putevima mogu biti i velike količine leda. Očekuju se značajnije smetnje na svim saobraćajnim pravcima - napomenuli su nemački meteorolozi.

Nemačka meteorološka služba očekuje velike smetnje u drumskom i železničkom saobraćaju i zato preporučuje izbegavanje putovanja vozilom.

Brojne kompanije su već juče obavestile svoje radnike da u sredu rade od kuće, a u mnogim školama je otkazana nastava.

Podsetimo, DWD je navela da će povećanje snežnog vremena imati "rasprostranjen uticaj na putni i železnički prevoz", te upozorila na nesreće. Policija je u utorak tokom dana već izvestila o nekoliko manjih nesreća.

U velikim područjima centralnog Hesena očekuje se da će pasti 15 do 30 centimetara snega u roku od 12 do 24 sata, a moguće je i više.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading