zastave
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

U saopštenju ruskog Ministarstva se ističe da Moskva zadržava pravo da preduzme odgovarajuće mere.

  "Ambasador Moldavije u Rusiji Lilijan Dari je danas pozvan u rusko Ministarstvo spoljnih poslova. Izražen je snažan protest ambasadoru zbog neprijateljskih akcija Kišinjeva. Konstatovano je da ukoliko se takve akcije nastave, ruska strana zadržava pravo da preduzme odgovarajuće mere“, navodi se u saopštenju, prenosi TASS.

Ministarstvo je istaklo da je diskriminacija ruskih državljana pri ulasku u Moldaviju postala rutinska praksa, pri čemu su neosnovana odbijanja ulaska sve češća. 

"Od rukovodstva Moldavije se i dalje čuju agresivne antiruske izjave“, navodi se u saopštenju.

Kako je saopštilo Ministarstvo, moldavski ambasador je takođe obavešten o zabrinutosti Rusije zbog medijskih izveštaja o planovima Moldavije da pomogne u obuci ukrajinskih vojnika od strane instruktora iz zemalja NATO-a na teritoriji Moldavije.

"Naglašeno je da je takva pomoć neprihvatljiva jer zamagljuje neutralni status Moldavije i da će dovesti do njenog direktnog učešća u borbenim operacijama kijevskog režima“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, ambasador je obavešten o odluci da se zabrani ulazak u Rusiju jednom broju moldavskih zvaničnika kao odgovor na postupke rukovodstva Moldavije, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading