Stiven Hoking
Foto: Profimedia/Profimedia

Hoking je, naime, boravio na Epstinovom ostrvu u martu 2006. godine, dok je prisustvovao naučnoj konferenciji na susednom ostrvu Sent Tomas koju je finansirao Epstin i na kojoj je učestvovalo još 20 naučnika. Tokom posete koja se dogodila nekoliko meseci pre nego što je milijarder uhapšen, Hoking se u više navrata fotografisao sa domaćinom.

U dokumentima sa suđenja ime poznatog naučnika, koji je bolovao od teške bolesti motornih neurona zbog koje je ostao praktično nepokretan i neverbalan, pojavljuje se u mejlu koji je Epstin poslao prijateljici, saradnici i svodnici Gislejn Maksvel u kome joj govori da "može da ponudi novac prijateljima Virdžinije Žifre (devojke koja ga je optužila za zlostavljanje), ukoliko oni mogu da pomognu u dokazivanju da su tvrdnje da je Hoking na njegovom ostrvu učestvovao u "orgijama sa maloletnicama lažne".

Profesor Hoking, inače otac troje dece, 1995. godine venčao se sa Elejn Mejson. Sa njom se razveo nakon što se, u već poodmakloj bolesti, zaljubio u 39 godina mlađu medicinsku sestru koja ga je negovala – Dajanu King.

U knjizi "Stiven Hoking: Memoari o prijateljstvu i fizici" iz 2020. godine, Leonard Mlodinov, fizičar i Hokingov prijatelj, tvrdio je da se Mejson jednom razbesnela pred gostima na večeri i izjavila da je bila "Hokingov rob 20 godina".

Na društvenim mrežama ranije su se pojavili navodni delovi iz sudskih dokumenata – za koje se ispostavilo da nisu istiniti – u kojima se navodi da je Hoking voleo da gleda "gole patuljčice kako rešavaju kompleksne jednačine na previsokim tablama".

Pokojni biznismen Piter Stringflou je svojevremeno opisao Hokinga kao "najimpresivnijeg poznatog posetioca njegovog elitnog striptiz kluba".

- Predstavio sam mu se i rekao: Gospodine Hoking, čast mi je što sam vas upoznao. Ako imate minut, voleo bih da razgovaram sa vama o univerzumu. Ili biste radije da gledate devojke? - prepričao je Stringflou, prenosi britanski "Telegraf".

Na trenutak zavladala je tišina, a onda je Hoking odgovorio: "Devojke."

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading