"NE UZIMAJTE NAS U USTA BEZ POVODA" Portparol MSP Kine o navodnoj saradnji sa Trampom
Foto: EPA/EPA-EFE/CJ GUNTHER

- Ja ništa ne znam o tome - kratko je dodao kineski zvaničnik, komentarišući izveštaj koji je objavila demokratska manjina u Predstavničkom domu, a u kojem se navodi da je bivši predsednik SAD Donald Tramp, putem biznisa koje kontroliše, dobijao višemilionske uplate od stranih partnera koje su dolazile iz Saudijske Arabije, Kongoa, Malezije, Albanije, Katara, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Indije, Kuvajta, Turske, Filipina, ali i Kine.

Procenjuje se da je za vreme predsedničkog mandata Tramp tako dobio 7,8 miliona dolara iz 20 zemalja, od čega je oko 5,5 miliona, navodno, došlo samo iz Kine.

- Bez obzira na Ustav, predsednik Tramp nije se obratio Kongresu i nije dobio odobrenje da sačuva ta sredstva - pišu autori izveštaja.

Prema njihovim rečima, Tramp je, navodno, pokušao da sakrije ove transakcije, koje su bile usmerene na lično i bogaćenje njegove porodice. 

"RIA Novosti" podsećaju da je izveštaj objavljen u trenutku kada republikanci razmatraju impičment predsednika SAD Džozefa Bajdena zbog navodne umešanosti u inostrane biznis operacije njegovih rođaka, pre svega, sina Hantera Bajdena.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading