Nevreme u Evropi
Foto: AP/Tanjug/Ap

Problema je bilo i u železničkom saobraćaju, preneo je AP. Oko 4.000 domova ostalo je bez električne energije u arktičkom delu Švedske gde su temperature pale na minus 38 stepeni, navodi švedski javni radio.

U južnom delu zemlje, vozači su bili zaglavljeni u automobilima ili evakuisani u obližnji sportski kompleks gde su proveli noć. U susednoj Danskoj policija je pozvala vozače da izbegavaju nepotrebna putovanja, jer su vetar i sneg pogodili severne i zapadne delove zemlje.

Trajekt koji je plovio između glavnih gradova Norveške i Danske konačno je pristao u Kopenhagenu nakon što je oko 900 putnika provelo noć na brodu u Oresundu između Danske i juga Švedske.

U finskoj Laponiji, u opštini Enontekio, koja se nalazi blizu granice sa Norveškom i Švedskom zabeležila je najniža temperatura u zemlji ove zime - minus 42,5 stepeni.

Meteorolozi prognoziraju još niže temperature ove nedelje.

Nemačkoj prete poplave

U Nemačkoj su obilne kiše ponovo izazvale poplave. Nemački kancelar Olaf Šolc planira da danas po drugi put ove sedmice poseti istočni grad Sangerhauzen kako bi pregledao nasip i postrojenje za punjenje vreća peskom.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading