oluja henks
Foto: Alo/Printscreen

Iza nas je noć uništenja oluje Henk. 

Tamo je obarano drveće nakon što je vetar brzinom od 94 milja na sat udario u Veliku Britaniju, dok se problemi sa putovanjima nastavljaju i danas.

Jaki vetrovi i jaka kiša tokom oluje Henk doveli su do nestanka struje, problema u transportu, materijalne štete i poremećaja u utorak.

Najjače oluje zabeležene su u Needles Old Batteri na ostrvu Vajt, gde su brzine vetra dostizale 94 milje na sat.

Delovalo je da će olujni vetar da iščupa drveće: 

Nosila je sve pred sobom:

Udari od 81 milju na sat dostigli su na aerodromu Ekseter u Devonu, a jaki vetrovi su dostizali brzinu od 71 mph na ostrvu Portland u Dorsetu i takođe na Mambls Hedu u Glamorganu.

U nastavku sedmice očekuje se poboljšanje vremena, ali problemi uzrokovani lošim vremenom u utorak ostaju na nekim železničkim prugama. Oluja je donela haos, ali i junačka dela, jer su radnici hitne pomoći i građani uskočili da pomognu pogođenim ljudima da se spasu. Prolaznik je spasio trogodišnje dete i odraslu osobu zaglavljene u automobilu u poplavi u Birmingemu, a zatim ih pričvrstio za most kako bi sprečio da pluta u brzim vodama. U Vusteru, muškarac je spasao ženu iz reke Severn nakon što ju je primetio kako pluta u ledenoj vodi. Veruje se da je žena umrla u Glosterširu nakon što je njen automobil zgnječilo drvo koje je iščupano iz korena. Njenu smrt zvaničnici nisu potvrdili.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading