Rusija
Foto: AP/Gavriil Grigorov (POOL)

Unapred snimljeno obraćanje, koje se emituje nešto pre ponoći u svih jedanaest ruskih vremenskih zona, u velikoj je suprotnosti sa prošlogodišnjim, kada je Putin stao ispred vojnika i pozvao građane da se žrtvuju u, kako je rekao, borbi za opstanak. 

- Svima koji su na borbenim položajima i na čelu borbe za istinu i pravdu, vi ste naši heroji, naša srca su uz vas. Ponosni smo na vas, divimo se vašoj hrabrosti - rekao je Putin, ovoga puta tradicionalno pod zidine Kremlja.

- Nema sile koja može da nas razdvoji - poručio je on.

Ukrajina nije pomenuta ni eksplicitno ni pod terminom "specijalne vojne operacije", kako Putin naziva rat koji je pokrenuo u februaru 2022. godine slanjem ruskih oružanih snaga u Ukrajinu. 

- Više puta smo dokazali da možemo da rešimo najteže probleme i nikada nećemo odstupiti jer nema te sile koja može da nas razdvoji", rekao je on. Putin je predstavio Rusiju i njen narod kao ujedinjene, pune podrške i čvrste u odbrani nacionalnih interesa, sloboda i bezbednosti, vrednosti. "Rad na opštem dobru ujedinilo je društvo. Jedinstveni smo mislima, radom i borbom, radnim danima i praznicima, pokazujući najvažnije vrednosti ruskog naroda - solidarnost, milosrđe, hrabrost - zaključio je Putin.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading