PREŽIVEO NEMOGUĆE! Sakrio se među točkove aviona i tu ostao tokom celog leta
Tanjug/Ap

Komercijalni avioni krstare na visinama od devet do dvanaest kilometara gde temperature obično padaju na oko -50 stepeni Celzijusa, a nedostatak kiseonika čini preživljavanje malo verovatnim za bilo koga ko putuje u odeljku stajnog trapa koji nije ni zagrejan ni pod pritiskom. 

Prema američkoj Federalnoj upravi za avijaciju (FAA), 132 osobe, poznate u industriji kao slepi putnici u prostoru kod točkova, pokušalo je da putuje u odjeljcima stajnog trapa komercijalnih aviona između 1947. i 2021. godine.

U aprilu ove godine, u stajnom trapu aviona na amsterdamskom aerodromu Šiphol otkriveno je telo muškarca koji je doleteo iz Toronta, ali je prethodno doleteo iz Nigerije. Četiri meseca ranije, dva putnika pronađena su mrtva po dolasku u skladište stajnog trapa na letu između Santjaga de Čilea i Bogote. 

U julu 2019, smrznuto telo muškarca palo je u baštu u predgrađu Londona, za koji se veruje da se nalazio u stajnom trapu aviona Kenija ervejza koji se približava aerodromu Hitrou. Stopa smrtnosti ljudi koji pokušavaju putovati ovim putem iznosi 77 posto, prema FAA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading